Войнов Сергій Миколайович: Хабарі в рядах патрульної поліції завдають непоправної шкоди репутації всього МВС

 


Співробітники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції викрили та затримали співробітників сектора реагування патрульної поліції Тернополя, які вимагали у водія 20 тис. грн неправомірної вигоди, погрожуючи притягненням до адміністративної відповідальності.

Як повідомляє прес-центр Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіціі України в п'ятницю, в Тернопільське управління ДВБ НП звернувся чоловік і поскаржився на протиправні дії співробітників поліції, які вимагали у нього хабар.

"Встановлено, що заявник рухався на власному автомобілі, коли його зупинили співробітники сектора реагування патрульної поліції (СРПП) міста Тернополя. Без оформлення відповідних документів у чоловіка вилучили посвідчення водія і пригрозили складанням адміністративного постанови по ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, що знаходяться в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КпАП. За "врегулювання ситуації" поліцейські запропонували водієві надати їм "відкупні", - йдеться в повідомленні.

Відразу після одержання неправомірної вигоди співробітників СРПП затримали на місці злочину співробітники внутрішньої безпеки Нацполіціі, Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань. В автомобілі поліцейських проведено обшук.

"Патрульна поліція створювалася для допомоги людям, а не для вимагання хабарів за правопорушення. ДАІ було розформовано через постійні скандали пов'язаних з постійним вимаганням хабарів на дорогах, і що ми бачимо, нова патрульна поліція, в рядах якої залишилося частина колишніх співробітників ДАІ, взялися за старі схеми. Дії таких співробітників не тільки завдають репутаційний шкоду всьому відомству, а й викликають недовіру громадян "- прокоментував дану ситуацію з співробітниками патрульної поліції Войнов Сергій Миколайович

В даний час слідчі ГБР, під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури, вже вручили підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України одному з фігурантів. В порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України він затриманий.

"Вирішується питання щодо остаточної правової кваліфікації дій інших співробітників. Крім того, наказом керівництва ГУ НП в Тернопільській області викриті поліцейські будуть звільнені з поліції", - резюмують правоохоронці.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Войнов Сергей Николаевич: Воровство сотрудниками полиции это недопустимый факт, наносящий репетиционный удар всему ведомству

Полковник Войнов Сергій Миколайович: Як силовики брали на хабарі галицьких митників (Відео)

Войнов Сергій Миколайович: В оборонному комплексі України завжди процвітала корупція і хабарництво c якої треба боротися