Войнов Сергій Миколайович: Топ 7 хабарників в погонах

Про хабарі і корупціонерів можна писати багато. Україна одна з найбільш корумпованих країн, лідер за кількістю і об'ємом. Чим вище ранг чиновника, тим сума більше. Що рухає хабарниками? Жага наживи і швидкого багатства.

Але кожен корупціонер повинен понести заслужене покарання згідно із законом. Сьогодні ми публікуємо список затримань чиновників в "погонах" різних рангів.

1 - У Тернополі на отриманні хабара затримали патрульних поліцейських

Співробітники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції викрили та затримали співробітників сектора реагування патрульної поліції Тернополя, які вимагали у водія 20 тис. Грн неправомірної вигоди, погрожуючи притягненням до адміністративної відповідальності.

Як повідомляє прес-центр Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіціі України в п'ятницю, в Тернопільське управління ДВБ НП звернувся чоловік і поскаржився на протиправні дії співробітників поліції, які вимагали у нього хабар.

"Встановлено, що заявник рухався на власному автомобілі, коли його зупинили співробітники сектора реагування патрульної поліції (СРПП) міста Тернополя. Без оформлення відповідних документів у чоловіка вилучили посвідчення водія і пригрозили складанням адміністративного постанови по ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, що знаходяться в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КпАП. За "врегулювання ситуації" поліцейські запропонували водієві надати їм "відкупні", - йдеться в повідомленні.

Відразу після одержання неправомірної вигоди співробітників СРПП затримали на місці злочину співробітники внутрішньої безпеки Нацполіціі, Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань. В автомобілі поліцейських проведено обшук.

В даний час слідчі ДБР, під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури, вже вручили підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України одному з фігурантів. В порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України він затриманий.

Войнов Сергій Миколайович: Топ 7 хабарників в погонах

2 - У Києві затримали поліцейського, який вимагав $ 10 тисяч хабара

Зловмисника затримали під час отримання усієї суми хабара.

У Києві поліцейський вимагав 10 тисяч доларів США за закриття кримінального провадження.

Хабарника затримали співробітники СБУ.

"Старший оперуповноважений одного з підрозділів Нацполіціі вимагав неправомірну вигоду у громадянина, який звинувачується в умисному нанесенні тілесного ушкодження середньої тяжкості", - йдеться в повідомленні.

Поліцейський запевнив фігуранта справи, що за ці гроші йому не повідомлять про підозру, а кримінальне провадження закриють. Хабарника також обіцяв повернути автомобіль, на який нібито накладено арешт.

Правоохоронці затримали свого колегу під час отримання усієї суми хабара. Зараз триває досудове слідство, розпочате кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомленні затриманому про підозру.

3 - Поліцейського затримали на хабарі 50 000 грн

У Дніпрі поліцейського затримали на отриманні 50 000 грн хабара. Про це повідомляє прес-служба Нацполіціі.

Хабар співробітник поліції вимагав у 41-річного місцевого жителя за непритягнення до відповідальності за зберігання наркотиків. Після одержання неправомірної вигоди підозрюваного затримали, гроші вилучили як речові докази.

Розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу.

Оперативники встановили, що до корупційних дій причетний 28-річний оперуповноважений управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області.

"Задокументовано факт вимагання у заявника $ 5000, однак згодом зловмисник погодився зменшити суму до 50 000 грн", - уточнили в прес-службі.

Слідчі ДБР оголосили йому про підозру по ч.3 ст.368 Кримінального кодексу. Подано клопотання до суду про обрання запобіжного заходу. У разі доведення провини фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна.

Войнов Сергій Миколайович: Топ 7 хабарників в погонах

4 - Замначальніцу Вознесенського райуправління поліції затримали за вимагання 900 доларів хабара

На Миколаївщині 30 квітня за вимагання 900 доларів хабара затримали заступника начальника одного з районних управлінь поліції.

Затримання провели відразу після отримання хабара. Підозрювану затримали на 72 години за вимагання та одержання неправомірної вигоди. Проти неї порушили кримінальну виробництво за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України.

За даними слідства, неправомірну вигоду підозрювана отримала за непритягнення до кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження щодо незаконного обігу наркотиків.

Операцію провели слідчі ДБР під процесуальним керівництвом Миколаївської обласної прокуратури, за матеріалами Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіціі України.

Як стало відомо, затримали заступницю начальника Вознесенського районного управління поліції Ольгу Вінярської, яка керує слідчим відділенням.

У декларації про доходи за 2020 рік Винярська вказала, що живе в будинку в селі Дорошівка і отримала зарплату в 314 тисяч гривень. В її декларації немає автомобілів або заощаджень.

Винярська носить звання майора, в грудні 2020 роки їй вручили відомчу заохочувальну відзнаку Національної поліції України - медаль «10 років сумлінної служби».

5 - Керівник поліції Черкаської області затримано на хабарі

Виконуючого обов'язки керівника поліції Черкаської області Владислава Пустовар затримали при спробі дати хабар за проходження переатестації в поліцію, повідомила прес-служба прокуратури.

Разом з керівником поліції також затримали заступника директора інституту післядипломної освіти академії внутрішніх справ.

За інформацією прокуратури, два чиновника намагалися дати хабар у вигляді 2 тисяч доларів і талонів на 400 літрів пального заступнику голови Національної поліції.

"Неправомірна вигода надавалася за сприяння при проходженні атестації начальником слідчого управління та начальником управління кадрового забезпечення обласної поліції", - повідомили в прес-службі прокуратури.

Затримання на хабарі провели представники прокуратури та департаменту внутрішньої безпеки національної поліції.

У прокуратурі зазначили, що затриманим загрожує ув'язнення до 10 років, так як справа відкрили за статтею про надання неправомірної вигоди посадовій особі, яка займає особливо відповідальне становище.

Войнов Сергій Миколайович: Топ 7 хабарників в погонах

6 - Одного з керівників патрульної поліції Кривого Рогу затримали при отриманні хабара

Служба безпеки України затримала одного з керівників патрульної поліції Кривого Рогу за підозрою в організації корупційної схеми систематичного отримання хабарів від автоперевізників.

Як стало відомо з повідомлення прес-служби СБУ, цим справа не обмежилася. У полку патрульної поліції міста діяла ціла злочинна група, на чолі якої стояв один з керівників місцевих поліцейських. «Перевертень в погонах» планував налагодити схему отримання щомісячної «данини» від місцевого приватного підприємця, який працював в сфері пасажирських автоперевезень.

Оперативники спецслужби встановили, що поліцейський чин запропонував приватному перевізнику платити щомісячний «внесок» з кожного автомобіля. За цю суму хабарник обіцяв не перешкоджати підприємницькій діяльності і «закривати очі» на порушення правил дорожнього руху та недотримання вимог карантинних обмежень.

Правоохоронці затримали поліцейського відповідно до ст. 208 Кримінально процесуального кодексу України в передмісті Дніпра під час отримання 20 тисяч хабара.

В рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди, службовою особою) Кримінального кодексу України посадовій особі повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.

Розкриття протиправної діяльності проводилося спільно з Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим в місті Полтава, під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури.

Войнов Сергій Миколайович: Топ 7 хабарників в погонах

7 - В Києві СБУ затримала на хабарі майора поліції

Служба безпеки України спільно з прокуратурою і співробітниками внутрішньої безпеки Національної поліції затримала на хабарі старшого оперуповноваженого відділу по боротьбі з організованою злочинністю київського управління НП. Про це повідомляє прес-служба силового відомства.

Майор поліції вимагав від місцевого жителя 80 тис. Грн. за вплив на рішення про закриття кримінального провадження за незаконне зберігання зброї.

Співробітники Головного управління СБУ в місті Києві та області і київської прокуратури затримали зловмисника під час отримання частини хабара - 37,5 тис. Грн.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України

Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення інших можливих фактів отримання хабарів правоохоронцем. Вирішується питання про оголошення хабарнику про підозру

Войнов Сергій Миколайович: Топ 7 хабарників в погонах

Войнов Сергій Миколайович: "Все хабарники без винятку думають, що вони найрозумніші і непомітні. Що їх махінації та корупційні схеми маленькі і до них немає ні кому нічого спільного. Що вони можуть все своє життя просто набивати кишені грошима. Але це не так. в Україні почали працювати антикорупційні органи, і вони виконують поставлене завдання - боротьба з корупцією. Це вже не просто слова, а дії з боку антикорупційних органів. все більше затримується хабарників і корупціонерів і все більше передається справ до судів. Скоро Україна позбутися від корупційної павутини, яка була з початку Незалежності держави "

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Войнов Сергей Николаевич: Воровство сотрудниками полиции это недопустимый факт, наносящий репетиционный удар всему ведомству

Полковник Войнов Сергій Миколайович: Як силовики брали на хабарі галицьких митників (Відео)

Войнов Сергій Миколайович: В оборонному комплексі України завжди процвітала корупція і хабарництво c якої треба боротися